De route

De Middeleeuwse Kerktoren Route is een fietsroute door het prachtige peellandschap en verbindt 9 middeleeuwse kerklocaties met elkaar. De route loopt door de vier gemeenten Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo en Nuenen. Er zijn locaties in de route opgenomen waar nog de hele middeleeuwse kerk te zien is. Maar er zijn ook kerklocaties waar alleen nog maar een toren staat. Op een aantal locaties lijkt helemaal niets te zijn overgebleven, maar als u goed kijkt  zal het tegendeel worden bewezen.

De fietsroute is 47 km lang en kan, door aansluiting op het bestaande fietsknooppuntensysteem, ook gedeeltelijk worden gereden.

De 9 locaties langs de route ziet u op de routekaart. De routekaart vindt u op iedere pagina van de website rechts boven in de hoek bij het logo van de Middeleeuwse Kerktoren Route. De route is het beste te fietsen aan de hand van de routekaart in combinatie met de routebeschrijving. De routebeschrijving vindt u hieronder.  Bij iedere locatie staat een informatiebord. De informatieborden geven uitleg over de locaties en de omgeving. Onderaan het bord staat een QR-code, die u kunt scannen met de mobiele telefoon. De QR-code verwijst naar de pagina op de website, waar nog  meer informatie te vinden is  over de betreffende locatie. Deze informatie zal in de loop der tijd steeds verder worden aangevuld.

De routebeschrijving

De folder

Voor vragen en/ of opmerkingen over de route kunt u mailen naar: R.Berkvens@odzob.nl