Torendag 2019

Op 26 mei 2019 is het weer zo ver! Dan vindt voor de achtse keer de middeleeuwse Torendag plaats, een dag met speciale aandacht voor de middeleeuwse torens en kerken in onze omgeving. Tijdens de Torendag organiseren betrokken heemkundekringen en stichtingen samen met de Stichting Archeologisch Samenwerkingsverband op de verschillende middeleeuwse kerklocaties activiteiten, presentaties of rondleidingen. Doel van de Torendag is om de historie van deze unieke middeleeuwse kerklocaties in Peelland en omgeving met hun bijzondere ontstaansgeschiedenis door te vertellen en te laten beleven. De kerktorens zijn een uitdrukking van de Brabantse Gouden Eeuw (14e -15e eeuw), in welke periode in onze kleine dorpen imposante kerken werden gebouwd. Van 12.00/13.00 tot 16.00 uur zullen de plaatselijke heemkundekringen in de diverse “Torenplaatsen” in de regio hun Torendag activiteiten presenteren. Een aantal kerktorens kan ook worden beklommen.

Een reconstructie van de middeleeuwse kerk van Aarle.